T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AKSARAY / AĞAÇÖREN - Atatürk Ortaokulu

Atatürk Ortaokulu

Telefon
0382 331 20 51
Belgegeçer
03823312051
WEB
https://agacorenataturk.meb.k12.tr
Adres
YURTSEVER MAH. SAĞLIK SK. NO: 12 AĞAÇÖREN / AKSARAY
Vizyon
Vizyonumuz; Türk Milli Eğitim sisteminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda; öğrenme için her türlü fırsatın sağlandığı bilgili, becerili ve iyi bir ahlâka sahip nitelikli öğrencilerin yetiştirildiği, tercih edilen bir okul olmaktır.
Misyon
Milli Eğitim Temel Kanununda yer alan genel ve özel amaçlara uygun olarak; Sağlam karakterli, dürüst, kuvvetli bir vatan ve millet sevgisi olan, insani, milli ve ahlaki değerlerle donanmış, ülkesine yararlı, okuyan, inceleyen, araştıran, mili ve evrensel değerleri tanıyan benimseyen, araştırmacı, sorgulayıcı, kendi ayakları üzerinde durabilen görev ve sorumluluklarının bilincinde olan öğrenciler yetiştirmek.
Başarılar
2014-2015 EĞİTİM YILINDA OKULUMUZDAN MEZUN OLAN ÖĞRENCİLERİMİZDEN; 6 FEN LİSESİ, 1 SOSYAL BİLİMLER LİSESİ, 20 ANADOLU LİSELERİ, 40 MESLEK LİSELERİ VE ANADOLU İMAM-HATİP LİSELERİ KAZANMIŞLARDIR.
Öğretmen :16
Öğrenci :163
Derslik :19
Çok Amaçlı Salon :1
Fen Laboratuvarı :1
BT Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :925
Öğretim Şekli :NORMAL ÖĞRETİM
Saatler
08:50-15:45
Isınma
KALORİFER
Bağlantı
Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil
Ulaşım
Ağaçören İlçemiz Aksaray´a 81 km´dir. Kırşehir İl´ine 55 km, Ankara´ya 210 km´dir.
Servis Bilgisi
Okulumuzun öğretmen servisi bulunmamaktadır. Ortaköy, Kırşehir, Şereflikoçhisar gibi yerleşim yerlerinden kendi özel araçları ile gidip gelmektedir.
Yerleşim Yeri
İlçe merkezinde öğretmenlerimizin kalabileceği Öğretmen Evi bulunduğu gibi kaloriferli veya sobalı kiralık daireler de bulunmaktadır. İlçe merkezimizin nüfusu 3.000 civarında olup; ilçemizden çevre il ve ilçelere (Aksaray-Ortaköy, , Şereflikoçhisar, Ankara) günlük ulaşım imkanı bulunmaktadır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz Ağaçören İlçe Merkezindedir. Aksaray´a 81 km uzaklıktadır.
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
Okulumuzun futsal, kız ve erkek, voleybol takımları bulunmaktadır. Basketbol, hentbol, masa tenisi sporları için takım kurma çalışmaları devam etmektedir. 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Yıldız Kız Voleybol Müsabakalarında okulumuz Ortaköy İlçe Birincisi Aksaray İl Dördüncüsü olmuştur. 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Yıldız Kız Voleybol Müsabakalarında okulumuz Ortaköy İlçe Birincisi olmuştur. 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Küçük Kız Voleybol Müsabakalarında okulumuz Ortaköy İlçe Birincisi olmuştur. 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Yıldız Erkek Futsal Müsabakalarında okulumuz Ortaköy İlçe Birincisi Aksaray İl Dördüncüsü olmuştur. 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Yıldız Kız Voleybol Müsabakalarında okulumuz Ortaköy İlçe Birincisi olmuştur.
Bilimsel Etkinlikler
Okulumuz düzenli olarak TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı etkinliklerine katılmaktadır.
Proje Çalışmaları
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
E-Twinning kapsamında yurt dışı projelere katılma hazırlıklarımız devam etmektedir.
Yazdır